Despre

Înființată în 1991 ca o afacere de familie, compania Köber este în prezent principalul furnizor național de vopsele pentru piața produselor decorative și industriale din România. Pornind ca prima companie privată producătoare de lacuri și vopsele în țara noastră, în acest moment societatea deține 3 fabrici de producție: 

1. Fabrica din Turturești, care produce anual 30.000 tone de produse industriale care ajung la clienți prin intermediul celor 4 divizii: Industrial, Automotive, Powder, Wood.

2. Fabrica din Săvinești, care produce anual peste 100.000 tone de produse decorative.

3. Fabrica din Vaduri, care produce centrale termice. Societatea a intrat pe piața centralelor termice, sub brandul MOTAN – singurul producător autohton de centrale termice care a reușit pe o piață dominată de importatori. 

În anul 2021 s-au împlinit 30 de ani de când KÖBER INDUSTRIES a început să seteze un nou standard în lumea vopselelor industriale din România. 30 de ani în care am răspuns provocărilor cu soluții optime și inovative. 30 de ani în care ne-am colorat traseul și istoria noastră. Privim cu bucurie la realizările și momentele care ne-au adus în acest punct și acum mai mult ca niciodată, suntem convinși că am ajuns aici numai performând împreună.

Istorie

Timeline

1991

Aurel Köber a deschis prima fabrică românească de vopsele la Turtureși-Neamț. În câțiva ani, fabrica a ajuns la o capacitate de 30.000 tone/an

1994

A fost înființat propriul departament de Research & Development

1998

A fost înființată divizia de vopsele industriale și marine

1999

Köber devine primul producator de vopsele pulberi din România

2000

A fost înființată divizia de produse pentru protecția lemnului

2008

Köber deschide a doua fabrică la Savinești-Neamț, cu o capacitate totală de 100.000 tone/an

2013

A fost lansat primul sistem de uscare UV pentru protecția lemnului

2018

Dezvoltare produselor ecologice și prietenoase cu mediul

2022

Înființarea unui nou centru de R&D