Research & Development

Domeniul cercetării a fost o prioritate încă de la începuturile companiei. Tocmai de aceea, Departamentul de R&D a fost creat la doar 3 ani de la inceputul activității. De-a lungul timpului, acest departament s-a extins din punct de vedere al dezvoltării experimentale, al cercetării aplicative și al tehnologiilor folosite în analize, ajungând în prezent la 7 colective de cercetare:  

Două colective destinate produselor decorative și de larg consum

Patru colective destinate produselor industriale

Un colectiv destinat rășinilor sintetice

Urmărind să ne îndeplinim scopul de a inova și a oferi clienților produse cu funcționalități noi și îmbunătățite, cei 40 de membri specialiști ai departamentului de R&D au dezvoltat și transpus la scară industriala sinteze de polimeri organici, au obținut rășini acrilice în soluție și au extins în mod constant gama de vopsele.

Dezvoltarea produselor care sunt obținute în conformitate cu direcțiile de cercetare impuse la nivel european și internațional rămâne în continuare unul dintre cele mai importante scopuri ale companiei Köber. De aceea, investim în mod activ în Departamentul de Cercetare, mărind capacitatea acestuia și construind în acest moment un spațiu îndeajuns de mare și echipat cu toate tehnologiile necesare specialiștilor pentru a continua analize de înaltă performanță.

Compania Köber este implicată și dedicată comunității din care face parte și investește resurse în acțiuni de:

Reducerea impactului asupra mediului

  • prin limitarea emisiilor de solvent și creșterea duratei de exploatare
  • prin reducerea poluanților prin efect fotocatalitic
  • reducerea detergenților prin creșterea rezistenței la murdărie a vopselelor
  • reducerea consumului de energie

Distrugerea microorganismelor și combaterea epidemiilor/ pandemiilor

Creșterea eficienței energetice a locuințelor prin proiectarea de vopsele cu efect de reflexie IR sau care determină reducerea coeficientului de transmitere termic